Bruk av video øker i næringslivet

Du har kanskje sett at antallet videoer på f.eks. Facebook eller LinkedIn er sterkt økende. Store, men også små bedrifter bruker stadig mer penger av markedsbudsjettet til innholdsproduksjon. Ikke nødvendigvis med mål om å lage kun en påkostet brandingfilm eller et par fine kampanjefilmer i løpet av året. Men flere bedrifter lager mer innhold som pushes ut jevnlig. Hvorfor spør du deg kanskje?

Video i markedsføring er svært effektfullt. Du kan tenke deg selv hvor mye du får vist eller fortalt om bedriften din i en 20, 30 eller 50 sekunders video. Lengden på videoen din er det tidsvinduet du har til å påvirke dine kunder med god kommunikasjon, råd eller kjøpshjelp. Videoen i seg selv har en stoppeffekt og klarer å tiltrekke seg langt mer oppmerksomhet enn et bilde.


I tillegg får videoer mye bedre spredning i sosiale medier. Grunnen til det er at plattformenes algoritmer er skrudd sammen for å pushe levende bilder lengre ut i nettverket ditt enn et bilde eller en lenke som du kopierer inn i feeden! Algoritmen opptrer som din hjelper ved at den leser fila du har lastet opp og distribuerer denne til flere relevante mottakere i ditt nettverk.


Bedrifter som jevnlig bruker video i markedsføring blir dermed «merket» av de samme algoritmene og honorerer dette med god distribusjon. Dette kommer din bedrift til gode. Jo mer videoinnhold og jevnlig publisering, desto større «reach» får du. Resultatet på lang sikt er større synlighet og oppmerksomhet rundt din merkevare.


Dessverre er det fortsatt mange bedrifter som ikke har en plan på hvordan de skal kommunisere eller markedsføre seg gjennom levende bilder. Dette er noe du bør tenke over. Over 85% av all nett-trafikk i løpet av 2020 kommer til å være videoinnhold! Video i markedsføring har kommet for å bli og din bedrift bør ligge "langt fremme i skoen".


Podie film er ikke et tradisjonelt produksjonsselskap som kun filmer og redigerer sammen reklamefilmer. Vi har kunnskap og erfaring med kommunikasjonsstrategier og vet hvordan du kan få økt synlighet og omsetning ved bruk av video i kommunikasjon og markedsføring.


Her er noen svært gode argumenter for å bruke video mer;

· Du viser frem bedriften eller produktet/tjenesten fra sin beste side

· Du får sagt mer enn i en artikkel eller et bilde

· Algoritmene gir en video langt bedre spredning på nett

· Videoer har lang levetid og kan brukes igjen og igjen

· En og samme video kan redigeres til å passe på forskjellige plattformer ift. lengde og format

· Den dokumenterer bedre enn noe annet virkemiddel


Vårt beste råd; kom i gang med innholdsproduksjon og bli synlig!


//Daniel

53 visninger