Slik bygger du opp historien!

Oppdatert: 1. juli 2019

Glem alt du har lært tidligere om historieoppbygging. Nå gjelder det å fenge folks interesse så tidlig som mulig. Den gamle kunnskapen om en innledning, hoveddel og avslutning er ikke relevant i dagens digitale kommunikasjon. Hvordan skal så historien bygges opp?Kampen om oppmerksomheten hardner til for hver eneste dag. Forbrukerne utsettes for titusenvis av inntrykk daglig og de færreste har tid til å konsummere så mye som en brøkdel. Dermed blir det ekstra utfordrende for bedriften å nå frem med sitt budskap.


I "gårsdagens" skolebøker lærte vi å bygge opp historien med en fortsiktig introduksjon til budskapet - også kalt innledning. Deretter skulle det vies godt med plass til selve budskapet, før det hele rundes av med en avslutning. Denne måten å bygge opp historien på er i og for seg ikke direkte feil, men du vil miste seere fort.


Nå handler det om å aktivere publikum på en slik måte at de blir "sugd" inn i historien med en gang. Begynn rett på budskapet, skap en stoppeffekt ved å kommunisere det du vil få frem med en gang. Deretter kan du evt. "spole" litt tilbake for å sette det inn i en kontekst som får deg til å forstå ditt egentlige behov knyttet til tjenesten eller produktet du markedsfører.


Vi sier ikke at dette er en enkel oppgave. Men det er verdt å reflektere over dette når du evt. skal lage en reklamefilm eller informasjonsvideo. Jo flinkere du er til å planlegge historien din, desto mer gjennomslagskraft vil den få digitalt.

VW har laget en spenstig film og allerede etter 3 sekunder går de rett på kjernen til det som skal kommuniseres. Se og lær!28 visninger