Sportsbransjen blir mer digital

Podie film har flere kunder i sportsbransjen. Derfor anser vi det som relevant å trekke frem de viktigste funnene i forbrukerundersøkelsen som McKinsey gjennomførte i april 2020. Undersøkelsen omfattet også 25 industriaktører i bransjen og resultatene er tydelige. Som produkskjonsselskap av nyttig og engasjerende videoinnhold kan vi slå fast at godt innhold blir enda viktigere i tiden som kommer.
Verden blir enda mer digital

Undersøkelsen viste at omlag 40% av forbrukerne surfet gjennom sosiale medier og videokanaler som er relevante for innhold om sports- og friluftsutstyr.

Vår kommentar - i og med at videokanaler ble ekstra fremhevet forteller det oss at godt videoinnhold blir desto viktigere i tiden fremover. Bedrifter som tidligere har brukt lite video i sin kommunikasjon, bør nå tenke seg godt om og legge planer som inkluderer video i fremtidig kommunikasjon.


Videre sier 20% av respondentene at de ville bruke karantenetiden til å vurdere nye merker og leverandører av utstyr. Mens hele 23% sier at det nå var viktigere med inspirerende innhold og personlige erfaringer.

Vår kommentar - det betyr at den norske sportsbransjen for alvor bør bruke video i både markedsføring og kommunikasjon. Og når 14% i tillegg svarer at de vil handle mindre offline er dette et tydelig signal på at den digitale markedsføringen må profesjonaliseres for å svare forbrukernes atferd. Inspirerende innhold blir desto viktigere.


McKinsey konkluderer med at Korona-krisen byr på en stor mulighet til å fange forbrukernes interesser digitalt og at én dermed oppnår høyere marginer ved at det handles i større grad gjennom egne nettbutikker.


Kort oppsummert ønsker vi å nevne viktigheten av å lage godt innhold. Bruk gjerne video da dette viser frem bedriften og/eller produktene på en unik måte. I tillegg til inspirasjon og det unike avtrykket du får frem blir video honorert med god spredning i sosiale medier. YouTube som eies av Google hjelper deg også til å komme bedre ut i organisk søk.


Podie film kan hjelpe sportsbransjeaktører med følgende;

- streaming av eventer

- messe-/innsalgsfilmer

- produktfilmer

- brandingfilmer

- filmer til sosiale medier

- tips og råd videoer

- informajons- og instruksjonsvideoer


Kontakt oss gjerne og vi skal sørge for å spille deg god.

*Kilde: sportsbransjen.no


13 visninger